ONTDEK DE ROUTES

Een dag of een weekendje erop uit?

Combineer een fietstocht met een bezoek aan Belevingscentrum '14-'18 en een ontspannend etentje of met een fietsarrangement in een gastvrij hotel. Plan een hele dag in het spoor van de Groote Oorlog

Met de fiets langs sporen van de Groote Oorlog

Ga met de fiets op zoek naar sporen van de Eerste Wereldoorlog. Drie nieuwe fietsroutes ontrafelen de oorlogsgeschiedenis van Vlaams-Brabant en nemen je mee op een tocht langs veldslagen, heldendaden en vergeten verhalen.

BESTEL FIETSKAARTEN GROOTE OORLOG 3D afbeelding van een brochure
Foto fietsroute Getelinie
Getelinie Fietsroute - max. 69 km

Het Duitse leger werd flink gehinderd in zijn opmars tijdens de gevechten aan de Gete. Amper te geloven dat dit vredevolle, groene landschap het toneel was van fors oorlogsgeweld. De 25 infopanelen onderweg vertellen het indrukwekkende verhaal. De route kan je makkelijk inkorten.

Download hier de routekaart
Fietsvriendelijke logies langs de route

Fietsen langs herinneringen aan de Groote Oorlog

Foto fietsroute

Bezoek twee Vlaams-Brabantse historische toppers op een boogscheut van elkaar. Via het fietsnetwerk volg je deels de Leuvense Vaart, van de Bibliotheektoren in het centrum van Leuven naar het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk en weer terug. Het parcours van 26 km wisselt tussen stad en natuur, boeiende oorlogsverhalen en verleidelijke terrasjes langs het water.

Praktisch

  • lengte: 26 km
  • vertrek: aan de Bibliotheektoren of aan het Belevingscentrum '14-'18 Tildonk
  • korting: met je ticket van de Bibliotheektoren krijg je 2 euro korting in Belevingscentrum Tildonk of omgekeerd

Download de folder

Wandelen langs Tildonkse oorlogsverleden

Strek je na je bezoek aan het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk graag de benen? Download de Lipsewandeling en ga op zoek naar het oorlogsverleden van Tildonk.
Gezin op wandelroute
Download folder

Oorlogsmars

De GR-route ‘Door het Hageland en het Dijleland’ (110 km) brengt de langeafstandswandelaar langs sporen van de Eerste Wereldoorlog. Het mooie, glooiende wandellandschap was een eeuw geleden een groot slagveld. In de bijhorende wandelgids herbeleef je onder meer het geweld aan de oorlogslinies van Grimde en Sint-Margriete-Houtem, de strijd bij Orsmaal, de bloedige represailles in Aarschot, de Slag aan de Molen in Rotselaar en de Brand van Leuven.

De meerdaagse tocht maakt deel uit van de themagids ‘Langs sporen van de Grote Oorlog’, een uitgave van de vzw Grote Routepaden.

Meer info: www.groteroutepaden.be

Foto wandeling oorlogsmars

Toeristische autoroute Wereldoorlog I

De Wereldoorlog I-autoroutes leiden je langs verschillende oorlogsmonumenten, gedenkplaten, musea, militaire begraafplaatsen en historische gebouwen in het Hageland en Dijleland. Ook de Martelaarsteden Aarschot en Leuven kunnen niet ontbreken.

Bestel gratis de brochure

Getelinie-autoroute

Download de brochure

Download het gps-bestand voor TomTom

Download het gps-bestand voor Garmin

Download de handleiding voor TomTom & Garmin

 

 

Dijlelinie-autoroute

Download de brochure

Download het gps-bestand voor TomTom

Download het gps-bestand voor Garmin

Download de handleiding voor TomTom & Garmin